Få en

Sund Ryg

 

 • Føler du dig træt og øm i ryggen?
 • Har du haft flere episoder med ondt i ryggen?
 • Kan du være bekymret for fremtiden med din ryg – eventuelt at dine problemer skal blive kroniske?
 • Ønsker du professionel hjælp og uddybning af eventuelle scanninger og tidligere information om din ryg?
 • Vil du sikre din fremtid mod sygemelding fra arbejdet?
 • Ønsker du mere viden og forståelse for, hvordan du bedst lever et liv med en SUND ryg?

 

Kan du nikke genkendende til noget af ovenstående, så er SUND-RYG noget for dig  ?

 

Beskrivelse:

Inden du kommer på holdet, skal du til en individuel konsultation hos fysioterapeuten, der står for holdet. Du får mulighed for at stille spørgsmål, og fysioterapeuten vil undersøge din ryg.

Så er du klar til at starte på hold.

Dit program bliver tilrettelagt ud fra DINE specielle behov, så din rygs ressourcer bliver optimeret og målrettet dit behov i hverdagen.

Der vil altid være en fysioterapeut til stede, så du løbende kan få optimeret dit program, så ryggen bliver stærkere og smerterne mindre.

 

Kvalifikationer:

Du skal kunne komme rundt selvstændigt og komme fra stående ned til gulv uden hjælp.

 

Rygsmerter:

Rygsmerter er noget de fleste mennesker oplever. Hos nogle er det lette, forbigående gener, mens andre er stærkt begrænsede i deres hverdag i årevis eller igen og igen.
Smerter opstår, når du bliver udsat for større belastningerne, end de ressourcer du har. Det handler både om fysisk belastning på led og muskler, din måde at bevæge dig på og om dine mentale belastninger i form af for eksempel træthed eller bekymringer. Styrken af smerter hænger ikke særligt godt sammen med hvad der sker i ryggen.
Smerter er en alarm, der forsøger at få os til at gøre noget, men ligesom en røgalarm ikke fortæller om der er røg fra et stearinlys eller en stor brand, fortæller smertealarmen ikke, hvad der er galt. Derfor kan det være svært at blive klog på sine smerter.

 

Behandling:

Der er videnskabelig dokumentation for god effekt af vejledt træning, generel fysisk aktivitet, manuel behandling og af at få viden om rygsmerter.
Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor, at det er de tilbud patienter med behandlingskrævende rygbesvær får.

SUND Ryg bygger på nyeste viden og tilbyder vejledt træning for at give dig redskaber til selv i højere grad at kunne styre dine rygsmerter.

 

Påklædning:

Til træningen skal du have tøj på, du kan bevæge dig i, men du behøver ikke have specielt idrætstøj eller sko. Du kan have indendørs sko med eller træne i bare tæer.

 

Træningstider:

Mandag  kl. 16.00 – 17.00.

 

Fysioterapeut:

Holdet varetages af Fysioterapeut og Klinisk Ekspert, Katrine Nødgaard.

Katrine har mange års erfaring i behandling og træning af rygpatienter. Hun har gennemført en diplom-overbygning til fysioterapien med speciale i smerter og gener fra bevægeapparatet. Hun har desuden en idrætsuddannelse fra Københavns universitet.

           

Katrine Nødgaard

 

Tilmeld dig her

  Dit navn (påkrævet)

  Telefonnummer (påkrævet)

  Email (påkrævet)

  Dit CPR (påkrævet - sendes krypteret)

  Dit Spørgsmål eller din besked

  Se også den samlede oversigt over vores holdtræning.