Dette er et eksperiment.

Det er et eksperiment i linkbuilding, som går ud på, at jeg skriver en lille tekst, hvor søgeordet Tekstforfatter indgår.

I denne artikel indgår ordet ‘Tekstforfatter’ så ofte og i så mange skriftlige sammenhænge, som muligt – dog kun i det omfang, at det føles naturligt at bruge ordet. Tekstforfatter skrives i fed, kursiv, overskrifter og i titlen på artiklen. Jeg ønsker minimal keywordstuffing. Derfor voldbruger jeg ikke ordet i min tekst, som i en SEO-artikel.

Jeg gør også en del ud af at forklare mig i klare og entydige sætninger. Det sker af hensyn til dig kære bruger og ikke Goolge. Desuden har jeg optimeret meta description, så ordet Tekstforfatter indgår her. Titletag regner jeg med, at Google snupper fra h1’en i min overskrift

… Men jeg har 2 h1’ere i min overskrift. En findes i sidens titel, nemlig ‘Seotekstforfatter.dk’, som står med hvid skrift ovenfor -og ét findes i overskriften på artiklen, nemlig ordene ‘Tekstforfatter – linkbuilding for søgetermen’.

Nyt Exact Match-domæne

Teksten udgives på et helt nyt næsten-Exact Match domæne. Ordet tekstforfattter indgår. Jeg købte domænet – mener jeg – i januar 2012, men har aldrig brugt det. Jeg linker tilbage via et råt http-link, nemlig dette: http://www.storyhunter.dk/ydelser/tekstforfatter/

Nu må vi så se om, linket bærer juice.

Tekstforfatter er ordet

Pt. cykler min placering på ‘tekstforfatter’ mellem 8.- og 12. position i Google. Den er høj, når jeg lige har udgivet og linket tilbage og lav, når der går for lang tid siden sidste link.

Min 12. plads er dog lidt usædvanlig på det seneste. De sidste tre måneder har jeg ligget nr. 8. Jeg var også i en kort periode oppe som nr. 6.

Når jeg tjekker min rank, er jeg logget ind i Google, men jeg har selvfølgelig også Google Personalized Search slået fra.

Det er altså den eksperimentelle opstilling.

Jeg vender tilbage, når resultaterne tikker ind. I mellemtiden må du gerne kommentere, hvis du finder brister i opstillingen eller har ideer til at forbedre den.

Hvordan ligger jeg i øvrigt på ordet ‘tekstforfatter’, hvis du søger på Google?

 Update

Her 2 1/2 time efter, at jeg publicerede indlægget, har Google allerede indekseret sitet. Det har dog ingen indflydelse haft for min rank på søgeordet tekstforfatter.

Update vedr. placering på ordet tekstforfatter (d. 17.3.13.)

Her den 17.3.2013 – 6 dage efter, jeg publicerede artiklen – har jeg lige tjekket placeringen igen.

Nu ligger Storyhunter igen på side 1 i Google på ordet ‘tekstforfatter’, rettere sagt nederst som nr. 9.

Det har nok både at gøre med denne artikels backlink, men sikkert også med, at mine konkurrenter ikke har fået nye links og ikke har udgivet nye ting på deres sites.

Det er i øvrigt sjovt, hvordan jeg allerede rangerer som nr. 7. på side 1 Google på vendingerne SEO-tekstforfatter og SEOtekstforfatter her ganske kort efter publicering på dette helt nye Exact Match-domæne stenfys.dk.

Før dette øjeblik nu har jeg ikke skrevet brugt ordet SEOtekstforfatter en eneste gang i artiklen. Jeg bruger ord, der muligvis kan få Google til at rubricere mig i nichen af websites derude, der beskæftiger sig med SEO. Tekstforfatter fremgår selvfølgelig også flere steder. Men derudover må 7. pladsen alene hvile på mit Exact Match domæne og H1’eren i min sidetitel. Nu selve ordet ‘SEO-tekstforfatter’ indgår flere gange, regner jeg med at avancere endnu mere efter publikation af denne update.

Hvordan ligger jeg lige nu, når du læser min post? Smid en kommentar.

Man siger, at Google for tiden sætter ind for at gøre Exact Match-domæner mindre dominerende i SERP. Noget tyder på, at man ikke er nået helt i mål endnu.

SEOtekstforfatter – update på placeringen (27.5.2013)

Det er 2 mdr. og 10 dage siden, jeg sidst tjekkede min placering på ordet ‘seotekstforfatter’.

Jeg spåede avangement efter sidste update. Den har måske også være tilstede umiddelbart efter updaten, men den har ringe indflydelse i dag.

Nu her den 27.5 – 2013 ligger jeg og roder rundt på side 3 på søgeordet ‘seotekstforfatter’. Google har selv valgt at bruge den øverste h1 på min side.

Alligevel viser SERP-side 3 ved søgning på Seoteksforfatter dette.

Google-SERP-for-SEOtekstforfatter

Jeg har ikke indtastet metadata sitewide, som kunne forstyrre. Det er Google, der selv har valgt tagget. Google har åbenbart snuppet WP-taglinen, dvs. site_tagline lige under site-title.

Nu indtaster jeg title-tag, for at genoprette linkets styrke:

Hermed det nyt titletag:

Tekstforfatter – linkbuilding for søgetermen

… Og så må vi se, hvad sker!?

Placering på ordet ‘tekstforfatter’

I skrivende stund ligger jeg nr. 4 på side 1 på ordet tekstforfatter. Det er noget tid siden, jeg tjekke placeringen sidst. Det er den højeste placering, jeg endnu er tildelt. Jeg tvivler på, at den den holder og forstår egentlig ikke, hvorfor jeg er kommet helt derop. Har nemlig ikke været specielt aktiv på hverken blogs eller sociale medier den sidste tid.

Faktum er dog, at jeg siden udgivelsen af dette indlæg har ligget sikkert på site 1. Det skyldes dog ikke kun dette indlæg, men også en lille artikelserie, jeg har skrevet, som blev publiceret på et PR4-site. Serien var på 5 artikler.

Næste skridt

Når det har vidst sig om denne update til artiklen, får indflydelse på min placering på hhv. ‘tekstforfatter’ og ‘seotekstforfatter’, tror jeg, at jeg sætter en richsnippet på.

Den skal knytte dette indlæg sammen med andre af mine skriverier. Google aner allerede sammenhængen, tror jeg, fordi både Storyhunter og dette site serviceres af samme serverpark i Nurnberg, Tyskland.

Men det bliver spændende at se, hvordan algoritmen snor sig. Vil det skade eller gavne. Man kunne sagtens tro det første, fordi ja … det her er et linkbuildingekspiriment og dermed automatisk tæt på black hat.

Har du nogle spådomme i den henseende?