Bassintræning, Egedal kommune, Fysioterapi

Bassin-træning

Gør underværker for din krop

I bassinet ophæves tyngdekraften. Vandets varme strømmer ned i muskler og led, dæmper smerter og får lemmerne til at slappe af.

Pludselig får du optimale betingelser for at bruge din krop. Du får mulighed for at træne nogle muskler, du normalt er bange for at bruge. Det gør ikke længere ondt andre steder i kroppen. I hvert fald nedsættes smerten til et niveau, der giver dig mulighed for fri bevægelse.

Det går sjældent over af sig selv

En skade, der ikke bliver behandlet, går ikke nødvendigvis over af sig selv. Når du har netsat styrke eller bevægelighed – ét eller andet sted i kroppen – kan ét svagt punkt hurtigt formere sig til flere. Hvis det svage punkt får indflydelse på din kropslige holdning og dén bliver skæv – vil du hurtigt kunne mærke det andre steder i kroppen. Måske har du allerede mange gange oplevet, hvordan en øm hæl sætter sig i lænden.

Med fysioterapeutisk bassintræning bygger du kroppen op med små skridt. Du vedligeholder din bevægelighed og får bugt med gener og nedsat styrke.

bassin-træning, senioerer, fysiterapeutisk

Målgruppen

De fleste mennesker har gavn af bassintræning, da vandets varme og den nedsatte tyngdekraft tilgodeser mennesker med smerter, nedsat bevægelighed eller styrke.

Har du ømme led og muskler, virker det varme vand smertedæmpende og afspændende, hvilket øger din mulighed for at bevæge dig.

Træningen

Bassintræningen sigter mod at få arbejdet hele kroppen igennem. Træningen består af opvarmende øvelser, balanceøvelser og muskelstyrkende øvelser med håndvægte, slanger, bolde etc..

Træningen afsluttes med udspændingsøvelser.

Øvelserne tilpasses til dit niveau og du kommer på hold med andre på samme niveau.

Træningen varer 40 minutter.

Din træning på andre af vores hold kan evt. suppleres med bassintræning.

Niveau

Du skal være selvhjulpen i omklædning og bad, samt selv kunne komme i og op af bassinet.

Tid og sted

Mandag:  Ølstykke Svømmehal.

Hold 1:        Kl. 13.15 – 13.55

Hold 2:        Kl. 13.55 – 14.35

Du skal ikke betale for indgang i svømmehallen, når du går til  bassintræning.

Pris:

Se holdtræningstakst under fanebladet information

OBS!  

 • Hvis du lider af inkontinens, ser vi os desværre nødsaget til at afvise dig på bassinholdet grundet hygiejnehensyn og opretholdelse af vandkvaliteten i svømmehallen.
 • Før du kan starte på bassinholdet skal du bestille en tid hos fysioterapeuten til individuel undersøgelse og vurdering. Således sikre vi, at du vil kunne starte på vores bassinhold på forsvarlig vis.
 • Har du en kronisk sygdom, som f eks Parkinson, Sclerose, Reumatoid arthrit eller følger efter blødning/blodprop i hjernen, kan du være berettiget til vederlagsfri fysioterapi.

I så fald kan du  træne uden selv at skulle betale.

Se reglerne her

Instruktør:                                                                                  

Fysioterapeut Anders Hartvig Larsen

Se også den samlede oversigt over vores holdtræning – derunder træningstider.

 
 

Tilmeld dig bassintræning her

  Dit navn (påkrævet)

  Telefonnummer (påkrævet)

  Email (påkrævet)

  Dit CPR (påkrævet - sendes krypteret)

  Dit Spørgsmål eller din besked